FIFA 18 ziet Rode Duivels halve finales halen in Rusland

FIFA 18 ziet Rode Duivels halve finales halen in Rusland

Volgende maand start het WK voetbal in Rusland (14 juni-15 juli) en dus kan het pronostikeren voor fans beginnen. Het populaire voetbalsimulatiespel FIFA 18 deed op basis van haar laatste update alvast een voorspelling. Zij zien de Duivels doorstoten tot de halve finales, Frankrijk zal de Wereldbeker winnen. De groepsfase zal geen enkel probleem vormen voor de Duivels. Als groepswinnaar in poule G (met 7/9) stoten de Duivels, samen met nummer twee Engeland (ook 7/9), door naar de achtste finales. Daarin zouden onze landgenoten stoten op Polen, nummer twee uit groep H. Onze Duivels winnen met 2-0 en treffen bij de laatste acht Brazilië. Op de voorbije twee toptoernooien (WK in 2014 en EK in 2016) bleek de kwartfinales telkens het eindstation, maar FIFA 18 ziet daar nu verandering inkomen. De Duivels verslaan de Seleçao met opnieuw 2-0 en staan bij de laatste vier.

In de halve finales is toekomstig wereldkampioen Frankrijk te sterk met 2-1 en ook de troostfinale zouden de Duivels (met dezelfde cijfers) verliezen van Spanje. Frankrijk pakt vervolgens Wereldbekergoud door in de eindstrijd uittredend wereldkampioen Duitsland te verslaan na strafschoppen (1-1, na pen. 4-3).

Of een vierde plaats ook in werkelijkheid mogelijk is, wordt duidelijk vanaf 18 juni. Dan spelen de Duivels hun openingsmatch op het WK tegen Panama. Tunesië (op 23 juni) en Engeland (op 28 juni) zijn de twee overige tegenstanders in de groepsfase.

Bron: Belga