Fenerbahçe zet coach Kocaman aan de deur

Fenerbahçe zet coach Kocaman aan de deur

De Turkse topclub Fenerbahçe heeft gisteren een einde gemaakt aan de samenwerking met haar coach Aykut Kocaman. De 53-jarige Kocaman werd met 'Fener' het voorbije seizoen tweede in de Turkse Süper Lig. De Nederlander Philip Cocu, momenteel nog coach bij PSV, zou volgens diverse media in poleposition liggen om over te nemen. "Na een aantal gesprekken en evaluaties zijn we tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuwe aanpak", legde Ali Yildirim Koç, de nieuwe voorzitter van Fenerbahçe, uit op de clubwebsite.

Kocaman, als speler al actief bij Fenerbahçe tussen 1988 en 1996, begon vorige zomer aan zijn tweede ambtstermijn als coach bij de club uit Istanboel. Eerder was hij tussen 2010 en 2013 ook al T1 bij 'Fener'. Het doel was voor het eerst sinds 2014 opnieuw de Turkse titel grijpen, maar Fenerbahçe bleef steken op drie punten van het Galatasaray van Jason Denayer.

De Belgische Marokkaan Nabil Dirar (ex-Westerlo en Club Brugge) was het voorbije seizoen een vaste waarde in het elftal van Fenerbahçe.

Bron: Belga