Fabregas vraagt ploegmaat Hazard bij Chelsea te blijven

Fabregas vraagt ploegmaat Hazard bij Chelsea te blijven

Cesc Fabregas, de Spaanse middenvelder van Chelsea, ziet ploegmaat Eden Hazard liever niet vertrekken bij The Blues. Hazard is de beste speler bij de ploeg en Chelsea heeft hem nodig, oordeelt de Spaanse international. "Ik denk dat hij onze beste speler is", aldus de middenvelder. "Ik denk dat Chelsea zijn beste spelers moet houden. We zijn een topclub, we willen een topteam zijn, we willen dingen winnen en daarvoor heb je je beste spelers nodig. Eden is daar een van. Hij weet dat hier iedereen hem graag ziet, de fans, de club, de spelers. We hebben hem nodig."

Hazard kwam in 2012 aan bij de Londense ploeg. Na het WK in Rusland verklaarde hij dat het misschien tijd is om iets anders te ontdekken. De Rode Duivel wordt in verband gebracht met Real Madrid, dat Cristiano Ronaldo wil vervangen. De Portugees trok naar de Italiaanse topclub Juventus.

"Ik weet niet precies wat hij in gedachten heeft, maar vanuit ons standpunt is hij absoluut een belangrijke speler voor ons", aldus nog Fabregas. "Hij is een voetballer met wie we allemaal graag samenspelen, vooral ik. Het is aan de club en aan Eden om te beslissen, maar voor ons is hij onze belangrijkste speler. We willen dat hij blijft."

Chelsea bevindt zich momenteel in het Australische Perth, waar de Engelse topclub maandag zijn eerste oefenwedstrijd speelt tegen Perth Glory.

Bron: Belga