Explosies in Sri Lanka - Ook Frans slachtoffer, minstens vier Amerikanen gedood

Explosies in Sri Lanka - Ook Frans slachtoffer, minstens vier Amerikanen gedood

Bij de aanslagen van zondag in Sri Lanka is ook een Franse burger om het leven gekomen. Dat meldt het Sri Lankaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag in een persbericht. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken laat dan weer weten dat minstens vier Amerikanen om het leven kwamen. Maandagavond is het aantal geïdentificeerde buitenlandse dodelijke slachtoffers opgelopen tot 31, aldus Buitenlandse Zaken. Het gaat om telkens één slachtoffer uit Bangladesh, Frankrijk, Nederland, Portugal, Japan en Spanje, twee slachtoffers uit China, Turkije en Saoedi-Arabië en acht mensen uit India. Er zijn ook acht Britse slachtoffers, van wie er twee de Brits-Amerikaanse nationaliteit hebben. Twee slachtoffers hebben de Sri Lankaans-Australische nationaliteit. Ook raakte via de media bekend dat drie Denen het leven lieten bij de aanslagen. Het gaat om drie kinderen van modeondernemer Anders Holch Povlsen.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt maandagavond dan weer dan minstens vier Amerikanen om het leven kwamen, nadat het zondag al verklaarde dat er "verschillende" Amerikaanse slachtoffers vielen.

Er zijn geen aanwijzingen dat er Belgische slachtoffers zijn gevallen.

Volgens Buitenlandse Zaken in Sri Lanka zijn nog veertien buitenlanders vermist. Zeventien buitenlanders raakten gewond.

Bij een reeks zelfmoordaanslagen op Sri Lanka kwamen zondag minstens 290 mensen om het leven. Volgens de Sri Lankaanse autoriteiten zit de lokale islamistische beweging, de National Thowheeth Jama'ath (NTJ), achter de aanslagen.

Bron: Belga