Europese Ariane-raket lanceert succesvol twee kunstmanen van Intelsat

Europese Ariane-raket lanceert succesvol twee kunstmanen van Intelsat

Een Europese Ariane-draagraket heeft afgelopen nacht succesvol twee telecomsatellieten tegelijk van Intelsat in de ruimte gebracht, zo heeft lanceerbedrijf Arianespace meegedeeld. De 231ste Ariane vertrok om 00.16 uur Belgische tijd op de basis Kourou in Frans-Guyana en zette de Intelsat-33e en de Intelsat-36 uit in de vooropgestelde geostationaire transfertbaan. De missie van de Europese superraket duurde 41 minuten.

Sinds 1983 heeft een Ariane al 58 kunstmanen van Intelsat in de ruimte gebracht. Dat de operator twee satellieten tegelijk aan de Europese krachtpatser toevertrouwde "toont een diep vertrouwen in de betrouwbaarheid en de flexibiliteit van de Ariane-5 aan", zei CEO Stéphane Israël van Arianespace.

Bouwer van de Intelsat-33e was Boeing en van de Intelsat-35 was Space Systems/Loral. Het was de vierde lancering van een Ariane dit jaar en het 73ste succes op rij van de superraket. Met een totale massa van 10.735 kilogram aan nuttige lading is het van juni daterende record met 5 kilo gebroken, zegt Arianespace.

Bron: Belga