Euro Hockey League - Waterloo Ducks verdedigt Belgische eer in Final Four

Euro Hockey League - Waterloo Ducks verdedigt Belgische eer in Final Four

Waterloo Ducks treedt zondag aan in de Final Four van de Euro Hockey League. In de halve finales wacht het Duitse Mannheim. Zaterdag schakelde Waterloo Ducks in de kwartfinales Belgisch kampioen Dragons uit. De Watducks haalden het in de shoot-outs met 3-2. Na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord in het Nederlandse Eindhoven. Volgende week zondag staan Waterloo en Dragons opnieuw tegenover elkaar in de terugmatch van de kwartfinales in de play-offs van de Audi Hockey League. Dragons verraste het beste team van de reguliere competitie in de heenmatch met 4-1.

Maar eerst moeten de Watducks zondag (13u) aan de bak in de halve finales van de EHL. Daarin wacht Mannheim, dat in een Duits onderonsje Uhlenhorst Mülheim uitschakelde. In de andere halve finale (15u15) neemt Real Club de Polo Barcelona het op tegen Rot Weiss Keulen. Op paasmaandag staan de finale en de wedstrijd om de derde plaats op het programma.

Voor de achtste keer in twaalf edities van de Euro Hockey League neemt er een Belgische club deel aan de Final Four. De Watducks schaarden zich voor de eerste keer bij de laatste vier. De twaalfde editie van de EHL heeft een primeur: voor het eerst staat er geen Nederlandse club in de Final Four.

Léopold, de derde Belgische vertegenwoordiger in de EHL, werd in de achtste finales met 3-4 uitgeschakeld door het Spaanse Real Club de Polo Barcelona. De club uit Ukkel werd uiteindelijk negende.

Bron: Belga