Elton John zet concert in Nieuw-Zeeland stop omwille van longontsteking

Elton John heeft zondagavond zijn concert in Nieuw-Zeeland abrupt onderbroken. De superster verontschuldigde zich in tranen bij zijn fans en zei dat hij een longontsteking heeft. Elton John zit midden in een wereldtournee.

De 72-jarige Britse superster had zondagavond moeite met zingen tijdens een concert in Mount Smart Stadium in Auckland.

Nadat hij door een arts was onderzocht, zong hij nog twee nummers voordat hij halverwege het concert stopte: "Ik kan niet zingen, ik ben gewoon mijn stem kwijt", zei hij tegen het publiek met een hese stem. "Ik moet gaan, het spijt me echt."

Videobeelden toonden Elton John in een poederblauw pak en zijn overmaatse bril, staande aan de piano en hulpeloos zijn schouders ophalend voor de menigte. Daarna verliet de zanger het toneel, het hoofd naar beneden, geholpen door de leden van zijn team, terwijl de menigte juichte.

"Ik werd eerder vandaag gediagnosticeerd met atypische longontsteking, maar ik was vastbesloten om jullie de best mogelijke show te geven", schreef hij op Twitter.

Elton John is in Nieuw-Zeeland als onderdeel van zijn wereldtournee 'Farewell Yellow Brick Road', die begon in 2018 en eind dit jaar in Londen zal eindigen. Met honderden concerten over de hele wereld wordt deze tour beschouwd als de laatste kans om de zanger te zien voordat hij met pensioen gaat.

Elton John zou dinsdag en donderdag nog optreden in Auckland, waarna zeven concerten in Australië op de agenda staan. De promotor van de Australische en Nieuw-Zeelandse etappes van de tour, Chugg Entertainment, zei dat de ster nu rust en dat de evenementen zouden doorgaan zoals gepland. "Artsen zijn ervan overtuigd dat hij zal herstellen", zei een woordvoerder.

Bron: Belga