Elise Mertens blijft vijftiende op WTA-ranking

Elise Mertens blijft vijftiende op WTA-ranking

Op de gepubliceerde WTA-ranking van het vrouwentennis vallen er geen wijzigingen in de top twintig te noteren. Elise Mertens behoudt dus haar vijftiende stek. Mertens komt deze week in actie op het WTA-toernooi van San José en daarmee start ze haar voorbereiding op het US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen dat eind augustus begint in New York.

Alison van Uytvanck boekte één plaats winst en is nu veertigste, een evenaring van haar beste klassement ooit. Kirsten Flipkens komt met twee plaatsen winst op de 45e plaats, Yanina Wickmayer is met een 94e plaats onze derde landgenote in de top honderd.

Bovenaan domineert de Roemeense Simona Halep nog steeds de ranking, voor de Deense Caroline Wozniacki en de Amerikaanse Sloane Stephens. De zeventienjarige Servische Olga Danilovic verzilverde haar toernooizege in Moskou met een sprong van 82 plaatsen. Het toptalent komt met een 112e plaats in de buurt van de top honderd. Verliezend finaliste Anastasia Potapova steeg van de 204e naar de 135e plaats. Winst in Nianchang leverde de Chinese Qiang Wang dan weer 25 plaatsen en een 53e stek op.

Bron: Belga