Elfje Willemsen steekt, na elfde plaats in tussenstand, hand in eigen boezem

Elfje Willemsen steekt, na elfde plaats in tussenstand, hand in eigen boezem

Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Sara Aerts staan na de eerste dag van de olympische bobsleecompetitie (pas) elfde. Het vooraf gestelde doel om het resultaat van Sotsji te evenaren (zesde) wordt, met nog twee runs te gaan, een moeilijke opdracht. "Ik ben een beetje teleurgesteld in mijn eigen stuurkwaliteiten", reageerde Willemsen. "In de twee runs heb ik twee keer dezelfde foutjes gemaakt. Het zijn kleine foutjes maar die kostten ons telkens twee à drie tienden. Het is nu avond, de baan en het ijs liggen iets sneller dan op training. Ik moet mijn timing een klein beetje aanpassen. Het zijn geen grote fouten maar ze kostten ons wel tijd", legde ze uit.

Willemsen telt in het klassement 1.04 achterstand op de Duitse Mariama Jamanka, die het klassement aanvoert. Morgen volgen nog twee runs. Willemsen gelooft dat ze nog enkele posities kan winnen.

"Sommige teams hebben vandaag heel goeie runs neergezet, terwijl hun resultaten op training wat minder waren. Hopelijk hebben die teams morgen een mindere dag en wij een betere. Dan kunnen we zo nog een paar plaatsen opschuiven."

Willemsen gaf vandaag in het Olympic Sliding Centre toe dat ze van zichzelf een betere prestatie had verwacht. "Ik ben een beetje teleurgesteld in mijn eigen stuurkwaliteiten. Op training gingen de runs bijna perfect. Nu heb ik er gewoon twee mindere neergezet. Ik ben niet iemand die stress heeft voor een race. Daar wil ik het niet aan wijten. Het waren de omstandigheden van de baan en misschien een beetje de focus. Morgen moeten we ons herpakken en de runs tonen die we op trainingen hebben getoond. Dan pakken we er meteen een paar terug", besloot ze strijdvaardig.

Bron: Belga