EK hockey (v) - Red Panthers houden "geweldig gevoel" over aan stuntdraw tegen Nederland

EK hockey (v) - Red Panthers houden "geweldig gevoel" over aan stuntdraw tegen Nederland

De Belgische hockeyvrouwen begonnen het EK in eigen land met een stevige stunt. De Red Panthers (FIH 9) pakten in Antwerpen tegen superfavoriet Nederland, nummer 1 van de wereld, een punt: 1-1. "Het is geweldig om ons toernooi voor eigen fans op die manier te starten", reageerde Michelle Struijk, die de Belgische treffer op strafcorner scoorde. "Toen een schot van Stephanie Vanden Borre afweek en de bal mijn richting uitkwam, aarzelde ik geen seconde", doet Struijk het relaas van haar doelpunt. "Op zo'n fase hebben we al talloze malen getraind. We staan altijd met meerdere speelsters klaar voor de rebound. Vandaag wierp dat zijn vruchten af en pakken we een punt. Echt een schitterend gevoel."

Louise Versavel behield binnen de Belgische euforie haar kalmte. "De 1-1 tegen Nederland is een prima resultaat, maar het is slechts onze eerste match. Er volgen nog twee belangrijke groepsduels. Toen een eerste doelpunt op strafcorner werd afgekeurd, baalden we. Maar we bleven kalm en hielden ons aan ons speelschema. Dat was de sleutel tot de draw. We willen op deze weg verder gaan."

"Het is de eerste keer dat we tegen Nederland een punt pakken in een officiële partij", vervolgde Ambre Ballenghien. "We pepten ons vooraf moed in door te zeggen dat we hen aankonden, en zijn er altijd in blijven geloven. We mogen wel niet gaan zweven: het is niet omdat we Nederland punten afsnoepen, dat we de andere duels vlot gaan winnen."

Maandag kijken de Panthers op de tweede speeldag Rusland in de ogen, waarna woensdag het derde groepsduel volgt tegen Spanje.

Bron: Belga