EK atletiek - Justien Grillet had EK-kwalificatie niet verwacht

EK atletiek - Justien Grillet had EK-kwalificatie niet verwacht

Net als Margo Van Puyvelde moet Justien Grillet dinsdag op het EK atletiek in Berlijn aan de bak in de reeksen van de 400m horden. "Ik wil gewoon een goede wedstrijd lopen", stelde de atlete van Vlierzele Sportief zondag. "Zenuwen heb ik nog niet gevoeld, dat zal beginnen bij de verkenning van het indrukwekkende stadion", aldus de 24-jarige Grillet, van wie het persoonlijk record 56.31 bedraagt. "Er wordt me in de mond gelegd dat ik hier de halve finales moet halen. Maar dat ik hier sta, is eigenlijk al onverwacht. Ik wil gewoon een goede wedstrijd lopen. Als ik in de buurt van mijn PR kom, maar ik bereik de halve finales niet, dan kan ik mezelf niets verwijten."

"Ik heb een druk seizoen achter de rug. Maar deze morgen voelde ik op training dat er toch nog wat in de tank zit. Ik ben misschien zelfs nog fitter dan op het BK."

Grillet behoort ook tot de 4x400m-aflossingsploeg. In 2004 eindigde ze op het EK in Zürich op de achtste plaats met het team, dat afgelopen winter nieuw leven werd ingeblazen. Vrijdag komen de Belgian Cheetahs in actie in de reeksen.

bron: Belga