Edward Theuns keert terug naar Trek-Segafredo

Edward Theuns keert terug naar Trek-Segafredo

Trek-Segafredo heeft vandaag de terugkeer van Edward Theuns bevestigd. De Gentenaar, die in 2016 en 2017 ook al voor de Amerikaanse WorldTour-formatie reed, tekende een overeenkomst voor één seizoen. Woensdag raakte nog bekend dat Theuns Sunweb na één seizoen - en ondanks een nog doorlopend contract - zou verlaten. De snelle man kon zich niet vinden in "de visie" van het Duitse team. Theuns doelde daarmee op de intensieve wetenschappelijke begeleiding bij Sunweb en het gebrek aan vrijheid.

Algemeen manager Luca Guercilena verklaarde de terugkeer van Theuns bij Trek-Segafredo. "Edward is altijd een solide renner geweest, die ons in het verleden enkele overwinningen heeft geschonken. We zijn er zeker van dat hij dat zal herhalen. Edward wordt opnieuw één van de pijlers van onze groep voor de klassiekers. Het is een complete renner, die zowel op als naast de fiets blij verwelkomd zal worden door de rest van het team."

Theuns debuteerde in 2014 op het hoogste niveau bij Topsport Vlaanderen-Baloise. In 2016 verhuisde de snelle Oost-Vlaming naar Trek-Segafredo. Op zijn erelijst staan onder meer ritzeges in de Ronde van België (2016), de BinckBank Tour en de Ronde van Turkije (beiden 2017).

Bron: Belga