Duizenden gezinnen in Amsterdam al heel de nacht zonder stroom

Duizenden huishoudens en bedrijven in Amsterdam-Zuidoost en Diemen zitten al heel de nacht zonder stroom. Door een defect in een belangrijk schakelstation viel dinsdagavond bij 25.000 aansluitingen de elektriciteit uit. Netbeheerder Liander verwacht dat monteurs nog tot circa 08.00 uur nodig zullen hebben om het probleem op te lossen. Dat is twaalf uur nadat de storing begon.

Voor 11.000 klanten was de stroom in de loop van de nacht hersteld doordat de netbeheerder de stroom wist om te leiden, maar op veel plekken blijft het voorlopig dus donker. Rond 03.00 uur zaten nog 14.000 adressen zonder stroom.

Monteurs moesten lang wachten voordat ze aan het werk konden, vertelde een woordvoerder van Liander. Uit het schakelstation kwam in eerste instantie rook en de brandweer werd opgeroepen. Pas rond 02.00 uur konden de monteurs naar binnen. Zij weten inmiddels om welke installaties het gaat.

Hulpdiensten hebben meer werk door de stroomuitval. Zo heeft de politie extra agenten ingezet voor toezicht. Ook de brandweer moest in actie komen: door de storing kwamen mensen vast te zitten in liften.

Bron: Belga