Drie zwemmers in Noordzee nabij Den Haag overleden

Aan de Nederlandse kust nabij Den Haag zijn zondag drie zwemmers overleden. De drie mannen hebben volgens de politie alle drie niet de Nederlandse nationaliteit. De hulpdiensten kregen zondagavond de melding dat er iemand in zee in de problemen was geraakt ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag. Rond hetzelfde tijdstip gold dat ook voor twee zwemmers bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar. Er werd een grote reddingsactie op touw gezet waarbij meerdere reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), de kustwacht en reddingsbrigade betrokken waren. Ook werd een traumahelikopter ingezet. De drie slachtoffers zijn nog door de hulpdiensten gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Volgens de KNRM was er geen sprake van een sterke stroming in de zee. De drie waren waarschijnlijk ook niet ver in de zee, want ze werden door omstanders uit het water geholpen.

Het was zondag in het begin van de avond nog behoorlijk druk op het strand op de beide locaties. Veel mensen zijn getuige geweest van de gebeurtenissen.

Bron: Belga