Drie ziekenhuizen geraakt door Russische luchtaanvallen in noordwesten van Syrië

Drie ziekenhuizen in het noordwesten van Syrië zijn getroffen door Russische luchtaanvallen. Dat meldt het Syrisch Observatorium van de Mensenrechten, dat verklaart dat twee instellingen buiten dienst zijn in de provincie Idlib, die dagelijks gebombardeerd wordt door het Syrisch regime en Rusland. In de regio vielen bij de bombardementen acht burgerdoden, onder wie iemand bij de raids op de ziekenhuizen, aldus de ngo.

"Het ziekenhuis in Kafranbel is buiten dienst. De patiënten werden overgebracht naar andere instellingen in de regio", verklaart de directeur voor het Syrisch Observatorium van de Mensenrechten, Rami Abdel Rahmane.

Ook in het dorp Hass is het ziekenhuis buiten gebruik door de luchtaanvallen. Volgens Oubaïda Dandouche van de ngo Syria Relief and Development konden de patiënten nog voor de aanvallen geëvacueerd worden dankzij de waarschuwingsapparaten die in de regio gebruikt worden. Die waarschuwen burgers voor naderend gevaar door de vliegroutes van gevechtsvliegtuigen te analyseren.

Het derde ziekenhuis dat geraakt werd, bevindt zich in de grotten van de plaats Kafr Zeita, in het noorden van de provincie Hama. Het Observatorium kon de schade daar nog niet opmeten.

Bron: Belga