Dominic Thiem en Gilles Simon spelen finale in Lyon

Dominic Thiem en Gilles Simon spelen finale in Lyon

De 24-jarige Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-8) en de 33-jarige Fransman Gilles Simon (ATP-75) spelen morgen de finale van het ATP-toernooi in het Franse Lyon (501.345 euro). Eerste reekshoofd Thiem schakelde in zijn halve finale de Serviër Dusan Lajovic (ATP-68) in 1 uur en 57 minuten met 6-4, 5-7 en 6-4 uit, Simon nam in 1 uur en 20 minuten met 6-1 en 7-6 (8/6) de maat van de Brit Cameron Norrie (ATP-102). Morgen gaat Thiem in zijn zestiende ATP-finale voor een tiende titel, de tweede dit seizoen. In februari was hij de beste in Buenos Aires. In Madrid moest hij twee weken terug in de finale de duimen leggen voor Alexander Zverev (ATP-3), nadat hij in de kwartfinales wel een einde had gemaakt aan de zegereeks van Rafael Nadal (ATP-1).

Simon, voormalig nummer zes van de wereld, kan in zijn twintigste finale een veertiende titel op zijn palmares brengen. Ook hij won dit jaar al één toernooi, begin januari in het Indiase Pune.

In de onderlinge confrontaties leidt Thiem met 6-2. De Oostenrijker won ook de vijf jongste duels en de enige vorige ontmoeting op gravel.

Bron: Belga