Dodental door coronavirus stijgt naar 17

Dodental door coronavirus stijgt naar 17

Het aantal doden door het nieuwe coronavirus in China is gestegen tot zeventien. Dat meldde het bestuur van de centrale provincie Hubei. Bij de laatste officiële balans was er nog sprake van negen doden gelinkt aan het virus. De besmettelijke longziekte werd eind december voor het eerst vastgesteld in Wuhan, de hoofdstad van van Hubei die 11 miljoen inwoners telt. De stad is een belangrijk transitpunt voor verplaatsingen binnen China.

Eerder hadden de Chinese autoriteiten al gemeld dat er 470 besmettingen zijn vastgesteld verspreid over het land. De vrees bestaat dat dat aantal de komende dagen nog fors zal toenemen, wanneer honderdduizenden Chinezen van grote steden naar landelijke gebieden trekken om familie te bezoeken naar aanleiding van Chinees Nieuwjaar op 25 januari.

Ook in Japan, de Filipijnen, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en de Verenigde Staten, net als in de Chinese territoria Macau en Hongkong, is het nieuwe coronavirus al vastgesteld. Steeds meer landen nemen voorzorgsmaatregelen. Zo voerden onder meer al omliggende landen in Azië, de VS, Australië, Singapore en Rusland extra screenings van passagiers op luchthavens in.

Ook de Britse autoriteiten maakten vandaag bekend dat passagiers die aankomen met rechtstreekse vluchten vanuit Wuhan gecontroleerd zullen worden op het coronavirus. Ook Italië kondigde vandaag aan dat het vanaf morgen start met screenings van vluchten uit de Chinese stad.

Bron: Belga