Doden bij aanval op hoofdkwartier Gabonese politicus Ping

Doden bij aanval op hoofdkwartier Gabonese politicus Ping

Bij een aanval van de veiligheidstroepen op het hoofdkwartier van de Gabonese opposant Jean Ping in Libreville zijn vandaag twee mensen omgekomen en meerdere andere gewond geraakt, zo heeft de verslagen presidentskandidaat aan het Franse persbureau AFP gezegd. In Libreville waren gisteren rellen uitgebroken na de officiële bekendmaking dat Ali Bongo Ondimba zichzelf mag opvolgen als president. Zijn tegenstrever Jean Ping, die eerder deze week de overwinning had opgeëist, verwerpt het resultaat.

Enkele uren na de uitbraak van de rellen bestormden de veiligheidstroepen volgens Ping zijn hoofdkwartier. Eerst voerden helikopters bombardementen uit, dan was het de beurt aan de presidentiële garde. Ping beschuldigt de soldaten ervan te verhinderen dat de hulpdiensten gewonden kunnen wegbrengen.

Regeringswoordvoerder Alain-Claude Bilie-By-Nze zei aan AFP dat de troepen het gebouw hadden aangevallen in een zoektocht naar de "criminelen" die gisteren brand in het parlementsgebouw hadden gesticht.

Bron: Belga