Dertien gewonden bij schietpartij in Chicago

Dertien gewonden bij schietpartij in Chicago

Bij een schietpartij tijdens een herdenkingsfeest in de Amerikaanse stad Chicago zijn dertien mensen gewond geraakt, van wie er vier in kritieke toestand verkeren. Dat heeft Fred Waller, hoofdcommissaris bij de politie van Chicago, vanochtend (lokale tijd) gezegd op een persconferentie. Eerder berichtten Amerikaanse media dat er doden zouden zijn gevallen bij de schietpartij, maar dat blijkt niet te kloppen. De schietpartij deed zich in de nacht van zaterdag op zondag voor in een woning in de wijk Englewood, tijdens een feest ter ere van een twintiger die in april werd vermoord. "Het gaat om een geïsoleerd incident dat het gevolg is van een ruzie tijdens dat feest", zegt Waller.

Bij de ruzie werden "verschillende schoten afgevuurd", aldus de hoofdcommissaris. "Mensen begonnen op de vlucht te slaan en terwijl ze vluchtten, werden meer schoten afgevuurd." Uit videobeelden zou blijken dat er meerdere schutters waren. De politie pakte twee mensen op.

In totaal raakten dertien mensen gewond. "Hun leeftijden variëren tussen de 16 en 48 jaar", zegt Waller. "Vier van hen zijn kritiek, de toestand van de anderen is stabiel."

Bron: Belga