Dendermonde herdenkt Kim De Gelder: "Die kinderen waren onschuldig"

Dendermonde herdenkt Kim De Gelder: "Die kinderen waren onschuldig"

In Dendermonde hebben een honderdtal sympathisanten en nabestaanden de slachtoffers van Kim De Gelder herdacht. Burgemeester Piet Buyse van Dendermonde en waarnemend Oost-Vlaams gouverneur Didier Detollenaere legden bloemen neer, samen met vertegenwoordigers van de hulpdiensten. "Hoewel het 10 jaar geleden is, lijkt het gisteren", sprak Buyse tot de aanwezigen. De korte herdenkingsplechtigheid werd vandaag om 11 uur gehouden, buiten de schooltijd. Het zijn dan ook vooral volwassenen die de ceremonie kwamen bijwonen. "De kinderen, en zij die voor de kinderen zorgden, waren onschuldig", zegt Buyse. "Plots is al die onschuld kapot gescheurd met een mes."

"Hoewel het 10 jaar geleden is, lijkt het gisteren", vervolgt de burgemeester. "Niemand zal deze dag vergeten." Ondanks de vrieskou kwam een honderdtal sympathisanten, familie en nabestaanden naar Dendermonde. "Om te laten voelen dat we hier nog steeds staan, met bijtend verdriet", besluit Buyse. "Niet alleen."

De Gelder is schuldig aan de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene, de moord op de twee baby's Corneel en Leon en op de 54-jarige kinderverzorgster Marita Blindeman. Hij is ook schuldig aan moordpoging op de 22 aanwezigen in Fabeltjesland en de moordpoging op een gezin in Vrasene, buren van Elza Van Raemdonck.

Bron: Belga