Democraat Joe Biden krijgt steun van machtige brandweervakbond

Democraat Joe Biden krijgt steun van machtige brandweervakbond

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft in de strijd om de kandidatuur van zijn partij een eerste grote steunbetuiging toegezegd gekregen. De machtige vakbond van brandweerlieden (International Firefighters Association) schaarde zich achter de vroegere vicepresident van Barack Obama. Dergelijke steunbetuigingen of verkiezingsaanbevelingen zijn in de Amerikaanse verkiezingsprocessen gebruikelijk en kunnen erg belangrijk zijn. De stap van de brandweerfederatie zou een signaaleffect kunnen hebben waardoor nog meer vakbonden zich achter Biden scharen.

President Donald Trump reageerde onmiddellijk op de stap van de werknemersvertegenwoordiging. "De graaiende top van de brandweer(vakbond) zal altijd de Democraten steunen, ook al willen de leden mij", schreef Trump op Twitter. "Sommige dingen veranderen nooit".

Joe Biden stelt zich momenteel van de 20 Democratische presidentskandidaten als centristisch politicus het meest vriendelijk op tegen werknemers. Er wordt gezegd dat hij een goede relatie onderhoudt met vakbonden. De brandweerlieden vormen de op twee na grootste vakbond in de VS.

Bron: Belga