Dakar 2018: Al-Attiyah zegeviert in derde etappe bij de wagens

Dakar 2018: Al-Attiyah zegeviert in derde etappe bij de wagens

De Qatarees Nasser Al-Attiyah (Toyota) heeft vandaag in Peru de derde rit in de Dakar bij de wagens op zijn naam geschreven. De tweevoudige winnaar van de befaamde rally (2011 en 2015) haalde het na 296 kilometer tussen Pisco en San Juan de Marcona voor de Fransman Stéphane Peterhansel (Peugeot), die de koppositie in de stand inneemt. De 47-jarige Al-Attiyah, zaterdag al ritwinnaar voor het Belgische Overdrive Racing, kwam na 3u09:08 over de meet. Peugeot-rijders Peterhansel (op 4:05) en Carlos Sainz (op 6:07) moesten tevreden zijn met de ereplaatsen. Achter de Spanjaard vervolledigden hun Franse ploegmaats Cyril Despres (op 7:43) en Sébastien Loeb (op 8:34) de top vijf.

Als copiloot van de Pool Jakub Przygonski (Mini) werd Tom Colsoul negende op 22:42. François-Xavier Béguin, copiloot van de Fransman Patrick Sireyjol (Buggy), eindigde op de vijftiende plaats (op 25:17).

Despres stond bij aanvang van de derde etappe aan de leiding. Die leidersplaats moet hij afstaan aan Peterhansel, die een voorsprong heeft van 3:11 in de stand. Al-Attiyah volgt op de derde plaats, op 7:43.

Peterhansel pakte al dertien keer de eindzege in de Dakar, zeven keer met de wagen en zes keer op de motor.

Morgen staat de vierde rit op het programma. Dan leggen de deelnemers een parcours van 330 km af rond de kuststad San Juan de Marcona. Het startschot wordt gegeven op het strand.

Bron: Belga