Croky up - Uitblinker Michael Verrips in de wolken met Beker: "Dit zal ik nooit vergeten"

Croky up - Uitblinker Michael Verrips in de wolken met Beker: "Dit zal ik nooit vergeten"

Het aandeel van doelman Michael Verrips was woensdag wel erg groot in de Mechelse zege in de finale van de Beker tegen AA Gent. De Nederlandse voormalige jeugdinternational moest zich in de hele wedstrijd maar één keer gewonnen geven en gaf vervolgens geen krimp meer toen de Gentse aanvallen maar bleven komen. "Het is goed dat we de overwinning over de streep hebben kunnen trekken. Ik besef nog niet helemaal wat we gerealiseerd hebben. Daarnet op het podium was het echt wel kippenvel. Dat zijn momenten die je nooit meer gaat vergeten. Het is fantastisch, heel blij dat ik dit hier mag meemaken. Dit was sowieso de mooiste wedstrijd die ik al gespeeld heb. De belangrijkste, daar blijf ik bij, dat was ongetwijfeld tegen Beerschot voor de promotie naar eerste klasse", vertelde Verrips na de wedstrijd.

Met vijf à zes schitterende reddingen kroonde de doelman zich tot Man van de Match. "Ik ben blij dat ik belangrijk heb kunnen zijn voor mijn team en het was fantastisch om dat hier met zo veel supporters mee te maken. Ik zat ook meteen goed in de wedstrijd, die eerste bal geeft vertrouwen. Ik moet eerlijk zeggen dat de laatste minuten wel zwaar waren, want je bent steeds aan het coachen, je bent buiten adem en gelukkig heeft dat geen negatieve gevolgen gehad. De verdedigers bleven ook wel goed luisteren naar mijn aanwijzigingen."

En zo is de tweede Mechelse Beker in de clubgeschiedenis een feit. "Dit was zo'n wedstrijd die je een clublegende kan maken. Over vijftig jaar zullen ze het nog over deze match hebben. Dit was dus wel iets speciaal, wat de toekomst ook brengt: die Beker blijft wel staan."

Bron: Belga