Coronavirus - Nu al meer dan 1.800 doden in China

De balans van de doden door het coronavirus op het Chinese vasteland is opgelopen naar 1.807. Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten dinsdag. In de provincie Hubei zijn 93 bijkomende mensen overleden aan het virus.

De autoriteiten in provincie hebben bovendien 1.087 nieuwe besmettingen geregistreerd, dat is een vermindering in vergelijking met de afgelopen dagen. In totaal zijn nu al minstens 72.300 mensen besmet met het virus op het Chinese vasteland.

De Chinese autoriteiten, die Hubei hebben afgesloten om te proberen de epidemie te bedwingen, zijn van mening dat de verspreiding van het virus momenteel onder controle is en zeggen dat het aantal gemelde gevallen buiten de provincie dag na dag duidelijk afneemt.

De directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, waarschuwde echter maandag voor overdreven optimisme. Volgens hem moet de dalende trend van nieuwe gevallen "met grote voorzichtigheid worden geïnterpreteerd".

"Tendenzen kunnen veranderen wanneer nieuwe populaties worden getroffen. Het is te vroeg om te zeggen dat deze daling zich zal doorzetten. Alle scenario's zijn nog steeds mogelijk", zei hij tegen verslaggevers.

Bron: Belga