Coronavirus - Mogelijk tweede geval vastgesteld in VS

In Texas wordt een nieuwe mogelijke besmetting van het coronavirus onderzocht. De patiënt zou net naar de Chinese stad Wuhan afgereisd zijn, het epicentrum van de virusuitbraak. "Gisteren werd een potentiële patiënt geïdentificeerd in een lokale spoeddienst", verklaarde dokter Eric Wilke van de gezonheidsdienst in Brazos, in het oosten van Texas.

De patiënt is een student van de universiteit van Texas A&M. Hij had "milde ademhalingssymptomen" zoals een "hoest" en "congestie". De man stelt het goed. Hij meldde zich vooral uit bezorgdheid bij de spoeddienst, alsus Wilke. Hij wordt momenteel thuis in isolement gehouden totdat de resultaten van de analyse bekend zijn. Die worden ten laatste zaterdag verwacht.

In totaal zijn al bijna 600 mensen geïdentificeerd met het coronavisus, vooral in China. Er vielen al achttien doden, waaronder zeventien in Wuhan en de provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is.

In de VS werd eerder al een patiënt besmet met het virus. De man vertoonde symptomen nadat hij was teruggekeerd van een reis naar de streek van Wuhan. Hij was zelf naar het ziekenhuis gestapt in de buurt van Seattle, waar hij is opgenomen.

De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) stelde donderdag na crisisberaad het nog te vroeg te vinden om de uitbraak van het coronavirus uit te roepen tot internationale noodsituatie.

Bron: Belga