Coronavirus - Dodental loopt op naar 56, eerste dodelijk slachtoffer in Shanghai

Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus in China is opgelopen van 41 naar 56. Ook zijn er 323 nieuwe gevallen bij gekomen. Het longvirus brak uit in de stad Wuhan, waar de meeste mensen ziek zijn geworden. In totaal zijn nu ongeveer 1.600 mensen besmet. In de provincie Hubei zijn 54 mensen omgekomen. De eerste twee doden buiten die provincie vielen in Shanghai en in de provincie Henan. Shanghai is de grootste stad van China met ruim 24 miljoen inwoners en ligt ruim 1.000 kilometer van Wuhan. In de stad hebben zeker 40 mensen het virus. De provincie Henan grenst aan Hubei.

De Chinese president Xi Jinping waarschuwde zaterdag nog dat het virus "sneller om zich heen grijpt" dan eerder werd aangenomen. Volgens de Chinese televisie wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken.

In Wuhan worden noodziekenhuizen gebouwd en er worden honderden extra medische specialisten ingezet in de provincie Hubei, waar Wuhan ligt.

Bron: Belga