City neemt tegen Spurs revanche voor Champions League-uitschakeling, De Bruyne valt uit

City neemt tegen Spurs revanche voor Champions League-uitschakeling, De Bruyne valt uit

Manchester City heeft deze namiddag de topper van de 35e speeldag in de Premier League met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van Tottenham Hotspur. Phil Foden scoorde na vijf minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Zijn eerste treffer ooit in de PL leverde City drie belangrijke punten op. In de stand wippen ze immers over Liverpool naar de leiding. Beide teams hebben nu evenveel wedstrijden op de teller, maar Liverpool mag zondag wel nog op bezoek bij Cardiff City. Het is al de 26e keer dit seizoen dat de leidersplaats in de Premier League van team wisselt. Met de zege namen de Citizens ook revanche voor de uitschakeling van eerder deze week in de kwartfinales van de Champions League.

Toch viel er niet alleen goed nieuws te rapen in het Etihad. Kevin De Bruyne moest immers na 38 minuten vervangen worden door Fernandinho. Over de ernst en de aard van de blessure is momenteel nog niets bekend. De medische staf keek meteen naar de linkerknie van de spelmaker. Pas eind maart vierde De Bruyne zijn terugkeer bij City, nadat hij meer dan een maand aan de kant had gestaan met een hamstringblessure. Eerder dit seizoen lieten twee knieblessures in het najaar hem in totaal 3,5 maand aan de kant.

Woensdag had KDB met drie assists nog een belangrijk aandeel in de 4-3 zege tegen de Spurs in de kwartfinales van de Champions League. Die kleine overwinning volstond niet om door te stoten naar de halve finales aangezien de Spurs de heenmatch met 1-0 hadden gewonnen. De Bruyne leek zijn goede vorm te hebben teruggevonden en moest een sleutelpion worden voor City in de titelstrijd en de finale van de FA Cup tegen Watford.

Bron: Belga