China nog steeds van plan om team naar VS te sturen voor handelsbesprekingen

China nog steeds van plan om team naar VS te sturen voor handelsbesprekingen

De Chinese handelsgezanten zijn nog steeds van plan om deel te nemen aan de handelsbesprekingen met de VS die vanaf vandaag voortgezet zouden worden in Washington. Dat heeft een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd, na de dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump om nieuwe importtarieven in te voeren op Chinese goederen. Die dreiging zorgde voor onrust op de markten en duwde na de Aziatische beurzen vanochtend ook de beurzen in Europa in het rood. China "hoopt nog steeds dat het met de VS kan samenwerken om tot een win-winovereenkomst te komen", aldus Geng Shuang, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens een persbriefing.

"Wat de volgende ronde van economische en handelsconsultaties betreft, zijn we nog steeds informatie aan het verzamelen over de situatie. Ik kan u zeggen dat het Chinese team zich klaarmaakt om naar de VS te gaan voor onderhandelingen", aldus Geng.

Trump dreigde er gisteren mee om importheffingen van 10 procent die gelden op 200 miljard dollar aan Chinese goederen, vanaf vrijdag op te trekken tot 25 procent. Volgens de Amerikaans president gaat het handelsoverleg met China voort, maar vlotten de gesprekken niet omdat China probeert te heronderhandelen.

De dreiging van Trump zorgde voor onrust op de markten en kwam bij de Chinezen aan als een verrassing. De voorbije weken zag het ernaar uit dat de VS en China op een zucht van een akkoord waren.

Bron: Belga