Charline Van Snick verovert brons

Charline Van Snick verovert brons

Charline Van Snick (IJF-9) heeft vandaag op het Grand Slam judo in de Kroatische hoofdstad Zagreb de bronzen medaille veroverd in de categorie tot 52 kilogram. De Luikse judoka opende in de tweede ronde tegen de Zwitserse Fabienne Kocher (IJF-181), die ze met ippon versloeg. Nadien nam Van Snick in de kwartfinales met waza-ari en ippon de maat van de Hongaarse Reka Pupp (IJF-14). In de halve finales moest ze na ippon de duimen leggen voor de Japanse wereldkampioene Ai Shishime (IJF-8). In de herkansingen veroverde ze alsnog brons door de Sloveense Anja Stangar (IJF-18) met ippon te kloppen. Van Snick raapt zo behalve een knappe bronzen plak ook belangrijke punten op met het oog op de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

In de categorie -48 kg overleefde Anne-Sophie Jura (IJF-26) haar eerste ronde tegen de Roemeense Monica Ungureanu (IJF-34). In de tweede ronde bleek de Israëlische Noa Minsker (IJF-14) een maatje te groot.

Bij de mannen plaatste Kenneth Van Gansbeke (IJF-27) zich in de gewichtsklasse -66 kg voor de tweede ronde na een zege tegen Orkhan Safarov (IJF-70) uit Azerbeidzjan. Verder kwam de West-Vlaamse militair niet. De Oekraïner Georgii Zantaraia (IJF-11), tweevoudig Europees kampioen (2011 en 2017) en ex-wereldkampioen (2009), vloerde Van Gansbeke in de tweede ronde. Joran Schildermans (IJF-133) werd in de categorie tot 60 kg bij zijn eerste kamp uitgeschakeld door de Kazak Rustam Ibrayev (IJF-65).

Bron: Belga