CEO Bossaert wil werk maken van transparante en moderne voetbalbond

CEO Bossaert wil werk maken van transparante en moderne voetbalbond

Peter Bossaert, sinds vorige maand CEO van de Belgische voetbalbond, wil de KBVB omvormen tot een "sterke, transparante en moderne" organisatie. Dat heeft Bossaert op een persmoment in het Belgian Football Center in Tubeke bekendgemaakt. Een actieplan moet daarbij helpen. "De KBVB is momenteel een complexe federatie die in verschillende compartimenten opgedeeld is", verklaarde Bossaert. "Er is weinig transparantie en de focus ligt niet altijd op het sportieve. Dat moet veranderen. Daarom hebben we een actieplan uitgewerkt, dat vanaf nu in werking treedt. Dat moet zorgen voor een krachtige, transparante en toekomstgerichte voetbalbond."

"Een eerste belangrijke pijler is dat de nadruk in de eerste plaats op het voetbal moet liggen, en dat op alle niveaus", legde de CEO uit. "De rol van bondscoach Roberto Martinez en zijn staf is hierin heel voornaam. Zij zullen hun kennis delen met de Pro League en onze taalvleugels, en zich ook inzetten voor de ontwikkeling van jeugdspelers."

De KBVB zet voorts zwaar in op transparant bestuur en de professionalisering van de scheidsrechters. "We willen dat de bond een open instantie wordt, met heldere en duidelijk regels. Ons hele bestuursorgaan moet dus transparanter. We zullen ook investeren in een onberispelijke arbitrage. In de toekomst zullen we bijvoorbeeld in Tubeke een studio voor videorefs uitbouwen, van waaruit ze kunnen werken. Onze ambitie is dat we weer Belgische refs krijgen op het hoogste Europese niveau."

Verder wil de KBVB de licentievoorwaarden uitbreiden, zodat clubs die niet elk jaar in twijfel kunnen trekken. Ook de juridische handhaving moet strikter, en Bossaert wil een radicaal nieuwe bedrijfscultuur installeren met de focus op topsport. Tot slot zal er nog meer aandacht komen voor vrouwenvoetbal en wil de KBVB verder digitaliseren.

Bron: Belga