Cannes 2016 - Jessica Chastain en Vincent Lindon openen 69ste filmfestival van Cannes

In Cannes hebben de Fransman Vincent Lindon en de Amerikaanse Jessica Chastain woensdagavond het 69ste filmfestival van Cannes geopend met de woorden "Leve de cinema, leve Cannes, leve de vrouwen". "We verklaren het 69ste festival van Cannes voor geopend", luidde het in koor. De openingsplechtigheid werd afgesloten met een hommage aan de vorige maand overleden popster Prince. Zanger Matthieu Chedid bracht voor de gelegenheid een akoestische versie van het legendarische Prince-nummer "Purple Rain". Het festival wordt helemaal echt op gang geschoten met de nieuwste film van de Amerikaanse regisseur Woody Allen, "Café Society".

Er worden ongeveer 45.000 mensen verwacht op het tiendaagse evenement. Onder hen bekende wereldburgers als George Clooney, Ryan Gosling, Steve Carell, Julia Roberts, Marion Cotillard, Sean Penn en Javier Bardem.

Het filmfestival duurt nog tot 22 mei. De voorzitter van de jury is George Miller, de regisseur van de film 'Mad Max'. Actrice Kirsten Dunst, zangeres en actrice Vanessa Paradis, acteur Donald Sutherland en regisseur Arnaud Desplechin zetelen dit jaar mee in de jury.

Bron: Belga