Buzzfeed weigert reclame voor Donald Trump te publiceren

Buzzfeed weigert reclame voor Donald Trump te publiceren

Informatiewebsite Buzzfeed heeft vandaag zijn publiciteitscontract met de Amerikaanse Republikeinse partij stopgezet, omdat ze geen reclame wil publiceren voor Donald Trump omdat die "slecht is voor de gezondheid". "We houden er niet van om inkomsten te weigeren, maar in bepaalde gevallen moeten we uitzonderingen maken: we verspreiden geen reclame voor sigaretten omdat die slecht zijn voor de gezondheid, en we accepteren geen reclame voor Trump voor dezelfde reden", aldus directeur-generaal Jonah Peretti.

"De campagne van Trump is in directe tegenstelling met de vrijheden van onze werknemers in de Verenigde Staten en overal ter wereld", zegt hij nog in een interne nota, die op Buzzfeed werd gepubliceerd. "Sommige van zijn voorstellen, zoals zijn verbod voor moslims om te reizen, maken het onmogelijk voor onze werknemers om hun job te doen."

Volgens nieuwswebsite Politico zou het contract 1,3 miljoen euro waard zijn, maar Buzzfeed wilde geen cijfers communiceren. De woordvoerder van de Republikeinse partij, Sean Spicer, liet aan het Franse persbureau AFP weten dat de Grand Old Party nooit de intentie heeft gehad om reclame te verspreiden via Buzzfeed. "De ironie wil dat ze het geld van een kandidate die het onderwerp uitmaakt van een onderzoek door de FBI niet weigeren", zegt hij nog, verwijzend naar de Democrate Hillary Clinton en het onderzoek naar haar e-mails van toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was.

Bron: Belga