Burgemeester Werchter: "Aantal kampeerplaatsen op Rock Werchter wordt dit jaar nipt"

Burgemeester Werchter: "Aantal kampeerplaatsen op Rock Werchter wordt dit jaar nipt"

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar verwacht dat er dit jaar tijdens Rock Werchter toch nog nipt voldoende kampeerplaatsen zullen kunnen ingericht worden ondanks het feit dat de organisatoren van Rock Werchter hun camping langs de Grotestraat in Werchter dit jaar niet kunnen realiseren. Op deze camping was plaats voorzien voor circa 10.000 festivalgangers.

Alle campings in de omgeving van Rock Werchter boden samen vorig jaar plaats aan circa 50.000 kampeerders wat net voldoende was om de toestroom op te vangen. Een vijftal zonevreemde campings, met een gezamenlijke capaciteit van zo'n 7.000 a 8.000 plaatsen, mogen vanaf dit jaar echter niet meer worden ingericht. De organisatoren dachten dit op te vangen door een nieuwe camping langs de Grotestraat maar de bouwinspectie liet een tijd terug de werken hiervoor stilleggen omdat de nodige vergunningen ontbraken.

De afgelopen tijd werd koortsachtig gezocht naar oplossingen. "We hebben inmiddels vernomen dat enkele inrichters van campings hun capaciteit zullen uitbreiden met in totaal zo'n 3.000 plaatsen. Ook de organisatoren van Rock Werchter kunnen hun grote Hive-camping uitbreiden. Rekening houdend met het feit dat het aantal kampeerders tijdens Rock Werchter jaar na jaar afneemt denk ik dat we hierdoor toch voldoende camping zullen kunnen aanbieden. Het wordt wel nipt", aldus Dirk Claes.

Bron: Belga