Brabantse Pijl - 59e Brabantse Pijl als overgangskoers richting Ardens drieluik

Brabantse Pijl - 59e Brabantse Pijl als overgangskoers richting Ardens drieluik

Woensdag staat de 59e editie van de Brabantse Pijl op de agenda. De koers van 196,2 kilometer tussen Leuven en Overijse vormt traditioneel de opstap naar de Amstel Gold Race (21 april), de Waalse Pijl (24 april) en Luik-Bastenaken-Luik (28 april). Vorig jaar ging de eindzege naar Tim Wellens. De kopman binnen Lotto Soudal haalde het toen afgescheiden voor Sonny Colbrelli, de winnaar van 2017. Tiesj Benoot werd toen derde, maar is er na val in Parijs-Roubaix niet bij. Wellens krijgt wel onder meer Maxime Monfort, Jelle Vanendert, Bjorg Lambrecht mee in steun.

Bij Deceuninck - Quick-Step azen ze op hun 24e seizoenszege. En die mogelijkheid is heel reëel met Julian Alaphilippe aan de start. Petr Vakoc is na winst in 2016 en zijn tweede plaats in 2017 meer dan een eerste luitenant in het team van Patrick Lefevere, waar ook nog eens iemand als Pieter Serry, vorig jaar vierde, in zit en Rémi Cavagna. Sonny Colbrelli is de speerpunt bij Bahrain-Merida waar ook Dylan Teuns deel van uitmaakt. Alberto Bettiol, laureaat van de Ronde van Vlaanderen, is kopman bij EF Education First. Michael Matthews (Team Sunweb), Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) en Ben Hermans (Israel Cycling Academy), winnaar in 2015, zijn ook opvallende verschijningen aan de start in Leuven.

Ook de vrouwen elite rijden op woensdag hun Brabantse Pijl. Zij vertrekken voor deze tweede editie op het middaguur in Gooik om na 137 kilometer opnieuw op de Dorpsstraat te finishen.

Bron: Belga