Bouhanni krijgt mysterieuze straf, Cofidis ontkent onenigheid met renner

Bouhanni krijgt mysterieuze straf, Cofidis ontkent onenigheid met renner

Sprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) beëindigde de vijfde etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) gisteren als allerlaatste met een achterstand van iets meer dan acht minuten op de voorlaatste, onze landgenoot Dries Devenyns (Quick-Step). Bovenop zijn grote achterstand kreeg hij van de Vuelta-organisatie ook nog een tijdstraf van twintig seconden, tien punten aftrek in het puntenklassement en een boete. De Spaanse krant AS meldt dat de straf er kwam na onenigheid tussen Bouhanni en zijn sportief directeur Jean Luc Jonrond, maar dat wordt tegengesproken door de ploeg. AS bracht naar buiten dat Bouhanni een hevige ruzie had gehad met Jonrond, waarbij hij tot twee keer toe tegen zijn ploegwagen zou hebben afgeduwd. Cofidis reageerde vanmorgen als door een wesp gestoken op de berichtgeving.

"We ontkennen formeel de berichtgeving in de pers omtrent een ruzie tussen onze kopman Nacer Bouhanni en en sportdirecteur Jean Luc Jonrond tijdens de vijfde etappe van de Vuelta. Nacer heeft van de organisatie een straf gekregen na een niet-reglementaire bevoorrading." Cofidis ontkent verder ook alle geruchten omtrent een moeilijke relatie tussen Bouhanni en de teamleiding. "Nacer heeft ons volledige vertrouwen en wij rekenen op hem", besloot de mededeling.

Bouhanni en Jonrond reageerden ook persoonlijk op Twitter. "Waarom proberen jullie mij altijd voor te stellen als een moeilijke jongen, terwijl ik dat niet ben?", vroeg Bouhanni zich af. "Er is niet geschopt tegen mijn wagen", bevestigde Jonrond. "Dat is een fabeltje. Nacer heeft gevochten tegen de tijdslimiet en verdient deze onjuiste opmerkingen niet."

Bron: Belga