Borussia en Witsel profiteren optimaal van puntenverlies van Bayern

Borussia en Witsel profiteren optimaal van puntenverlies van Bayern

Borussia Dortmund heeft op de 27e speeldag in de Duitse Bundesliga in extremis met 2-0 gewonnen van Wolfsburg. Borussia profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van Bayern, dat op een 1-1 bleef steken in Freiburg. Met 63 punten uit 27 wedstrijden neemt Borussia de leidersplaats in de Bundesliga opnieuw over van Bayern, dat nu op twee punten volgt. De dertigjarige Axel Witsel is helemaal hersteld van de blessure aan de adductoren die hij medio maart in de vorige competitiewedstrijd opliep en waardoor hij de start van de EK-kwalificatiecampagne miste. Witsel startte op zijn vertrouwde positie centraal op het middenveld en zag Dortmund het niet onder de markt hebben met Wolfsburg, dit seizoen toch enigszins verrassend in de subtop. De Wolven leken een punt weg te kapen in het Signal Iduna Park, maar in de toegevoegde tijd moest Koen Casteels zich toch twee keer omdraaien, telkens was Paco Alcacer de boosdoener. Beide Rode Duivels speelden de hele wedstrijd.

De verrassing van de speeldag viel op het veld van Freiburg te noteren. Het sinds begin december autoritaire Bayern München liet er het eerste puntenverlies in acht wedstrijden noteren. De Rekordmeister kwam in het Schwarzwaldstadion na drie minuten zelfs op achterstand na de openingstreffer van Lucas Höler. Niemand minder dan topschutter Robert Lewandowski bracht Bayern na 22 minuten langszij, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Dortmund deed zo nog maar eens haasje-over in het spannendste seizoen in jaren in de Bundesliga. Met een verschil van amper twee punten lijkt het een nek-aan-nekrace richting de titel te worden.

Middenmoter Fortuna Düsseldorf diende Borussia Mönchengladbach een stevige 3-1 nederlaag toe. Bij afwezigheid van de geschorste Dodi Lukebakio was Benito Raman met drie assists de uitblinker bij de thuisploeg, die op het kwartier al 3-0 voor stond na treffers van Rouwen Hennings (2x) en Kevin Stöger. Pas in de slotfase kon Denis Zakaria milderen voor de bezoekers, waarbij Thorgan Hazard reeds voor de pauze naar de kant werd gehaald. Ondanks de nederlaag blijft Gladbach voorlopig vierde in de Bundesliga, Fortuna is elfde en lijkt een zorgeloos seizoenseinde tegemoet te gaan.

Bron: Belga