Blatter aanwezig bij Portugal-Marokko

Blatter aanwezig bij Portugal-Marokko

Voormalig FIFA-voorzitter Joseph Blatter was vandaag aanwezig bij de WK-wedstrijd in groep B tussen Portugal en Marokko, die door de Portugezen met 1-0 gewonnen werd. De 82-jarige Zwitser zou uitgenodigd zijn door Russisch president Vladimir Poetin. Blatter volgde de wedstrijd vanuit de businessseats van het Luzhniki-stadion in Moskou. Volgens Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, is Blatter op privéreis in Rusland en staat er geen officiële ontmoeting tussen de Zwitser en Poetin op het programma. Peskov sluit wel niet uit dat de Russische president en Blatter elkaar zullen ontmoeten tijdens een "informeel moment".

Blatter moest in 2015 aftreden als voorzitter van de FIFA na een grootschalig corruptieschandaal en werd opgevolgd door Gianni Infantino. Sindsdien is Blatter gedurende zes jaar geschorst voor alle voetbalactiviteiten, maar dat betekent niet dat hij geen wedstrijden mag bijwonen.

Huidig FIFA-voorzitter Infantino stond vandaag ook op de gastenlijst in het Luzhniki-stadion, maar het is niet geweten of Blatter en Infantino elkaar ontmoet hebben.

Bron: Belga