BENE-League handbal - Finale is een Belgisch onderonsje

Bocholt en Wezet hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van de BENE-League handbal. Bocholt haalde het met 35-28 van Aalsmeer, Wezet was na twee verlengingen met 42-39 te sterk voor Lions. Bocholt en Wezet waren de nummers één en twee na het reguliere deel van de BENE-Leaguecompetitie. Ze vertrokken in de halve finales van de Final Four, die doorgaat in de Lotto Arena, dan ook als favoriet tegen respectievelijk Aalsmeer en Lions.

Bocholt maakte zijn favorietenrol helemaal waar. De Limburgers maakten er - zeker in de eerste helft - een galavoorstelling van. Aalsmeer kwam helemaal niet in het stuk voor. Spooren en Valkenborgh leidden de aanval van Bocholt en in doel stond Leroy de match van zijn leven te keepen. Het overwicht vertaalde zich dan ook in een 18-7 score aan de rust. De tweede helft was van een beduidend lager niveau. Bocholt schakelde zijn automatische piloot in, maar werd op geen enkel moment weer bedreigd door de tegenstander die de schade wel wist te beperken tot zeven doelpunten (35-28).

Heel wat spannender ging het eraan toe in Wezet-Lions. De Nederlanders hadden er na het ontslag van trainer Schmetz een woelige week op zitten, maar T2 Lambert Schuurs had zijn plannetje klaar. Lions vloog er enthousiast in, soms net iets te enthousiast wat Stavast en Ramos al in de eerste helft een rode kaart opleverde. Wezet profiteerde in de slotfase van de eerste periode om een verschil van vier doelpunten op het scorebord te zetten, 15-11. Voor Lions volstonden na rust vijf dolle minuten om die achterstand helemaal weg te werken. In een razend spannend slotkwartier bleven de twee ploegen bij de les, wat uiteindelijk resulteerde in een 28-28 eindscore. Na tien minuten verlengen was er nog geen winnaar (33-33). In de tweede verlenging trok Wezet dan het laken helemaal naar zich toe: 42-39.

Zondag (16u) maken Bocholt en Wezet onder mekaar wie wie de BENE-Leaguetitel op zak mag steken. Bocholt kan voor de derde keer op rij aan het langste eind trekken. Wezet jaagt op een eerste succes.