Belgische turnsters treden niet aan in finale teamcompetitie

Belgische turnsters treden niet aan in finale teamcompetitie

De Belgische vrouwenploeg past voor de finale van de teamcompetitie op het EK turnen in het Schotse Glasgow. Dat bevestigt de Koninklijke Belgische Turnbond. De finale staat morgen op het programma. België had zich gisteren als derde gekwalificeerd voor de medaillestrijd, na Frankrijk en Rusland.

België geeft forfait om de turnsters (Nina Derwael, Axelle Klinckaert, Senna Deriks en Maellyse Brassart) te sparen met het oog op het WK in oktober in Doha. Aan de individuele toestelfinales nemen de Belgische vrouwen zondag wel deel. Derwael turnt twee finales (brug met ongelijke leggers en balk), Maellyse Brassart (balk) en Axelle Klinckaert (grondoefening) elk één.

De beslissing kwam er na overleg tussen coaches, medische staf en de teamleader, zo laat de turnbond weten. "De voorbereidingen op het aankomende wereldkampioenschap (eerste selectiefase voor de Olympische Spelen) gaan volgende week van start met dezelfde beperkte groep gymnasten. Een nefaste impact op de belastbaarheid en fysieke paraatheid van de gymnasten in functie van komende teamdoelstellingen op korte en lange termijn (WK/OS) dient vermeden te worden", luidt het in een persbericht. "Op basis van deze doelstellingen werd gezamenlijk beslist om enkel deel te nemen aan de individuele toestelfinales. We hopen op begrip van onze talrijke supporters."

Bron: Belga