Belgische dressuurploeg grijpt met negende plaats naast olympisch ticket

Belgische dressuurploeg grijpt met negende plaats naast olympisch ticket

De Belgische dressuurploeg is op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon op de negende plaats geëindigd. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, moest België in de top zes eindigen. Elfvoudig Belgisch kampioen Jeroen Devroe startte prima met een score van 72.143 maar hij kon dit hoge niveau niet vasthouden en moest uiteindelijk vrede nemen met een score van 68.540, zowat het gemiddelde van hetgeen hij dit jaar met de 14-jarige BWP-ruin Eres DL liet optekenen.

Laurence Roos voldeed met BWP-ruin Fil Rouge wel aan de verwachtingen en leverde een beste jaarprestatie af van 70.978 waardoor ze vrijdag als enige Belg mag aantreden in de Grand Prix Special. Het is voor de 25-jarige Kempische de eerste keer dat zij aan een WK deelneemt nadat zij twee jaar geleden de overstap maakte naar de senioren.

Op de eerste dag van de dressuur kreeg Fanny Verliefden voor haar Grand Prix met de 10-jarige hengst Indoctro een score van 67,981. Isabel Cool kon de Grand Prix niet volledig afwerken omdat haar 13-jarige hengst Aranco V kort voor het einde alle medewerking weigerde.

Uiteindelijk totaliseerden de Belgen 207.499 punten waarmee ze op de negende plaats terechtkwamen. Dit was onvoldoende om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020 want daarvoor was een top 6 plaats nodig. Duitsland won de landencompetitie voor thuisland Amerika en Groot-Brittannië. Verder kwalificeerden Zweden, Nederland en Spanje zich voor Tokio 2020.

Bron: Belga