Belgen in het buitenland - Sterk Liverpool schakelt Bayern uit, Messi helpt Barcelona voorbij Lyon

Liverpool heeft woensdagavond met 1-3 gewonnen bij Bayern Munchen en stoot zo door naar de kwartfinales van de Champions League. Ook Barcelona bekert verder nadat het Lyon met 5-1 cijfers wegzette, Messi speelde een hoofdrol met twee goals en twee assists. Jason Denayer mocht starten voor Lyon, maar ging na 17 minuten al in de fout door een penaltyovertreding te maken op een sluwe Luis Suarez: de Uruguayaanse spits zag Denayer zijn sliding inzetten en ging er gretig op in. Lionel Messi liet de mogelijkheid niet liggen en bracht Barcelona met een mooie panenka op voorsprong. Een kwartier later maakte Philippe Coutinho er op aangeven van Suarez 2-0 van (31.). Het leek een makkelijke avond te worden voor de Catalanen, maar op een warrige hoekschopfase bracht Lucas Tousard terug spanning in de wedstijd met de 2-1 (58.). De spanning bleef even hangen, maar in de 78e minuut vergrootte Barcelona zijn voorsprong, Messi kapte zich heerlijk vrij en schoot de 3-1 binnen. Uiteindelijk maakten Gerard Piqué (81.) en Ousmane Dembélé (86.) er telkens op aangeven van de Argentijn nog 5-1 van.

In München bracht Sadio Mané (26.) Liverpool al vroeg op voorsprong met een heerlijk doelpunt, op een lange bal van Virgil van Dijk legde hij de bal meteen dood en draaide hij vervolgens handig weg van zijn belager om de bal enig mooi over Bayern-keeper Manuel Neuer in doel te stiften. Bayern wist in de eerste helft nog te reageren en kwam via het been van Joel Matip (38.) weer op gelijke hoogte. De Kameroense verdediger wilde vermijden dat een harde voorzet van Serge Gnabry spits Robert Lewandowski kon bereiken, maar werkte de bal zelf in doel. De Nederlander Van Dijk bracht liverpool in de tweede helft terug op voorsprong (69.), hij kopte een goed aangemeten hoekschop van James Milner binnen voor de 1-2. Bayern München had nu nog twee doelpunten nodig en bleek niet meer bij machte, Liverpool kwam nog op 1-3 via Mané (84.) en schakelt zo de Duitse reus uit. Divock Origi mocht tien minuten voor tijd nog invallen voor de Engelsen.