Belgen in het buitenland - Nacer Chadli tekent voor drie seizoenen bij AS Monaco

Belgen in het buitenland - Nacer Chadli tekent voor drie seizoenen bij AS Monaco

Nacer Chadli verlaat de Engelse tweedeklasser West Bromwich Albion voor de Franse vicekampioen AS Monaco, zo bevestigde de club donderdagavond. De 29-jarige Rode Duivel ondertekent er een contract voor drie seizoenen. Woensdag kwam het tot een akkoord met WBA, een dag later volgde de handtekening al. "Ik ben heel blij met mijn transfer naar Monaco, een club die dit seizoen Champions League speelt", liet Chadli in een eerste reactie optekenen. "De club heeft heel wat ambitie en kwaliteiten, dat hebben de voorbije seizoenen uitgewezen."

De middenvelder zou voor twaalf miljoen euro overkomen van West Bromwich Albion, waarmee hij vorig seizoen naar de Engelse tweede klasse zakte. De Rode Duivel aasde dus al de hele zomer op een transfer, maar moest toch het slot van de mercato afwachten vooraleer hij kon vertrekken. Bij de Monegasken wordt hij ploegmaat van Youri Tielemans en speelt hij dit seizoen in de Champions League tegen Club Brugge.

Eerder kwamen Aleksandr Golovin (CSKA Moskou), Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen) en Willem Geubbels (Lyon) naar Monaco. Thomas Lemar (Atlético Madrid), Joao Moutinho (Wolverhampton) en Fabinho (Liverpool) verlieten de club.

Bron: Belga