Belgen in het buitenland - Inter triomfeert in Milanese derby, Barcelona en PSG blijven autoritair aan kop

Inter heeft zondag de Milanese derby met 2-3 gewonnen. In Spanje bleek Barcelona een maatje te groot voor Betis (1-4). PSG zag Thomas Meunier uitvallen in de 3-1 zege tegen Marseille. Radja Nainggolan (Inter) en Thomas Vermaelen (Barcelona) ontbraken. Inter kwam meteen op voorsprong: een voorzet van Ivan Perisic werd terug voor doel gekopt door Lautaro Martinez en vervolgens binnengewerkt door Matias Vecino (3.). De Nederlander Stefan de Vrij verdubbelde de score na de rust door een mooi aangesneden voorzet van Matteo Politano stevig binnen te koppen (51.). AC Milan reageerde met een kopbal van Tiemoue Bakayoko (57.), maar Martinez vergrootte tien minuten later, vanop de stip, de voorsprong van de uitploeg weer tot op twee doelpunten (68.). AC Milan gaf echter niet op en Mateo Musacchio bracht zijn ploeg weer in de wedstrijd (71.), het was echter niet meer voldoende om Inter van de zege te houden, 2-3. Inter springt zo over AC Milan naar de derde plaats tot op zeven punten van tweede in de stand Napoli. Nainggolan was nog niet volledig fit na zijn kuitblessure en zat niet in de selectie.

In Spanje begon Lionel Messi aan zijn 674e wedstrijd voor Barcelona en beende hier Andrés Iniesta mee bij, enkel Xavi Hernández heeft meer wedstrijden gespeeld voor de club (767). Messi wist diezelfde Xavi wel voorbij te steken met een ander record: met de 477e overwinning is hij voortaan de speler met de meeste overwinningen voor de Catalanen. Messi opende de score in de 18e minuut met een heerlijke vrije trap en deed er op slag van rust nog eentje bij na een listig hakje van Luis Suarez (45.+2). De twee boezemvrienden zorgden ook voor de volgende twee doelpunten van Barcelona: Suarez eerst na een knappe slalom (63.) en daarna maakte Messi zijn hattrick compleet met een ongelooflijke lobbal (85.). Loren Morón kon met een knappe plaatsbal de nul nog van het scorebord halen voor Betis (82.), 1-4. Met de overwinning vergroot Barcelona haar voorsprong op Atlético Madrid tot tien punten. Thomas Vermaelen zat niet in de selectie van de Blaugrana.

In de Ligue 1 klopte PSG Marseille met 3-1 dankzij doelpunten van Kylian Mbappé (45+2.) en Angel Di Maria (55. en 66.), Mbappé miste in de laatste minuut nog een strafschop. Bij Marseille scoorde Valère Germain (46.) en pakte Steve Mandanda rood in de 64e minuut na een beslissing van de VAR. Thomas Meunier moest na een blessure al na 37 minuten vervangen worden bij de thuisploeg. PSG blijft autoritair leider met twintig punten meer en een wedstrijd minder gespeeld dan eerste achtervolger Lille.