Belgen in het buitenland - AZ vernedert Astana, Wolverhampton pakt tweede zege in Bratislava

Stijn Wuytens heeft donderdagavond op de derde speeldag in groep L van de Europa League met het Nederlandse AZ zijn eerste overwinning geboekt. In Den Haag klopten de Alkmaarders het Kazachse zwakke broertje FC Astana met ruime cijfers: 6-0. In groep K ging Wolverhampton, met invaller Leander Dendoncker, op bezoek bij Slovan Bratislava met het kleinste verschil winnen (1-2). Er stond in het stadion van ADO slechts een ploeg op het veld. Wijndal plaatste een eerste waarschuwingsschot op de kruising. Vanaf de stip brak AZ wel de ban. Koopmeiners (39.) trapte een penalty feilloos binnen. Boadu (43.) tikte van dichtbij de 2-0 in doel. Na de pauze duurde het even voor de Nederlanders opnieuw scoorden, maar in het laatste kwartier liep de score toch verder op. Stengs (77.), Koopmeiners (83., penalty), Sugawara (85.) en Idrissi (90.+2) stonden aan het kanon. Wuytens werd in de 80e minuut gewisseld bij AZ, dat met 5 op 9 naar de tweede plek springt. Manchester United, dat Partizan versloeg met 0-1, leidt met 7 punten.

Wolverhampton ging in Bratislava bij de verrassende co-leider Slovan op zoek naar een 6 op 6, maar liep al snel achter de feiten aan. De thuisploeg domineerde in de eerste helft en de 1-0 van Sporar (11.) was dan ook terecht. Pas na de pauze kon Wolves het evenwicht herstellen met de inbreng van Traore. Saiss (58.) verraste de Slovaakse doelman met een hobbelend afstandsschot. Na een duwfout in het strafschopgebied zette Jimenez (64.) de 1-2 vanaf de penaltystip op het scorebord. Dendoncker mocht het slotkwartier volmaken. Daarin pakte Jota nog een rode kaart, maar Wolverhampton hield de voorsprong vast. Dendoncker en co. rukken op naar de tweede plaats na Braga (7 ptn) en voor Slovan (4 ptn). Het puntenloze Besiktas, dat met 1-2 verloor van Braga, sluit de rij.

Bron: Belga