Belg Stan Dewulf wint Parijs-Roubaix voor beloften

Belg Stan Dewulf wint Parijs-Roubaix voor beloften

Stan Dewulf (Lotto Soudal) heeft zondag de 51e editie van Parijs-Roubaix voor beloften gewonnen. Na 188,3 kilometer van Péronne naar de velodroom van Roubaix klopte de 21-jarige Belg de Nederlander Julien van den Berg in de sprint. Een andere Nederlander, Thymen Arensman, werd op zeven seconden derde. Jasper Philipsen finishte op 13 seconden als vierde en de Australiër Callum Scotson maakte op 21 seconden de top vijf compleet. Met ook nog Brent Van Moer, op zes, en Lionel Taminiaux, op negen, eindigden er in totaal vier Belgen in de top tien.

Na een vroege vlucht van zeven renners barstte de finale los in de laatste veertig kilometer. De Amerikaan Jonathan Brown, de Nederlanders Julius van den Berg en Thymen Arensman, de Fransman Nicolas Prodhomme, de Australiër Callum Scotson en de Belgen Brent Van Moer, Jasper Philipsen en Stan Dewulf voerden het commando op de kasseien in Noord-Frankrijk. In de slotkilometers rukten Van den Berg, Arensman en Dewulf zich los van de rest. Dat terwijl Philipsen door twee lekke banden zijn zegekansen in rook zag opgaan. Op de velodroom had Dewulf geen enkele moeite om zijn Nederlandse medevluchters van zich af te schudden. Hij volgt zo de Nederlander Nils Eekhoff op de erelijst op.

"Met deze zege wordt een droom werkelijkheid", reageerde Dewulf. "Met het team waren we in elke ontsnapping present. Zelf probeerde ik het op de kasseistrook van Hem. Ik kreeg twee renners van SEG Racing mee en kon op de wielerbaan mijn snelheid als troef uitspelen. Hier winnen is ongelooflijk. Dit is mijn mooiste zege totnogtoe."

.

Bron: Belga