Beker van België basket (v) - Castors Braine is favoriet in finale tegen Sint-Katelijne-Waver

Beker van België basket (v) - Castors Braine is favoriet in finale tegen Sint-Katelijne-Waver

Castors Braine is zondag (15u) tegen Sint-Katelijne-Waver de grote favoriet in de finale van de Beker van België basketbal voor vrouwenteams. In Saint-Servais, een deelgemeente van Namen, wil het team uit Eigenbrakel de trofee heroveren die het vorig seizoen aan Namen moest laten. Die ploeg had Castors Braine toen uitgeschakeld in de halve finales. Sint-Katelijne-Waver, dat in 2010 de Belgische landstitel pakte, won de Beker van België nog niet. Na een bewogen seizoen kan Castors Braine enkel tevreden zijn met de dubbel beker-kampioenschap. De fiere club kende een erg moeilijke campagne in de EuroLeague, met 13 nederlagen in 14 wedstrijden. Daardoor greep Castors naast het vangnet van de FIBA EuroCup.

In oktober kreeg de status van Castors in België een deuk. Sint-Katelijne-Waver maakte een einde aan een opmerkelijke reeks van 136 competitiezeges op een rij. Recent ging Castors ook thuis onderuit, tegen Namen. Het was de eerste nederlaag in eigen zaal sinds maart 2013. Nadien besliste de club om afscheid te nemen van coach Pascal Angillis. Assistent Patrick Muylaert vervangt hem tot het einde van het seizoen, met als doel de twee nationale prijzen. Castors, dat zich de voorbije vijf seizoenen telkens tot Belgisch kampioen kroonde, treedt zondag voor de vijfde keer aan in de finale van de Beker van België, in de hoop die een vierde keer te winnen (na 2014, 2015 en 2017).

Sint-Katelijne-Waver staat voor de vijfde keer in de bekerfinale, de trofee wist de club nog niet te pakken. Castors Braine en Namen zijn de enige twee profclubs in de hoogste Belgische afdeling, vicekampioen Sint-Katelijne-Waver biedt dan weer veel mogelijkheden aan jonge speelsters. Het team rond Speelster van het Jaar Laure Resimont heeft enkel Belgen tussen 17 en 21 jaar in de kern.

Bron: Belga