Beker van België basket (m) - Oostende en Antwerp spelen in Vorst 66e bekerfinale

Beker van België basket (m) - Oostende en Antwerp spelen in Vorst 66e bekerfinale

Oostende en Antwerp strijden zondagavond (17u00) in Vorst Nationaal om de Beker van België basketbal. Het wordt de 66e bekerfinale, van de vorige 65 speelde Oostende er al 28. De kustploeg kan de beker een twintigste keer winnen en een zevende keer op rij. Antwerp gaat in zijn elfde finale voor een zesde beker, de eerste sinds 2007 en de derde sind de fusie met negenvoudig bekerwinnaar Racing Mechelen in 1995. In de halve finales schakelde Oostende Charleroi uit. De landskampioen won in eigen zaal met 83-78 en in Henegouwen met 66-78. Antwerp plaatste zich eenvoudig ten koste van Brussels (74-36 en 63-94).

Oostende is ook zondag weer de favoriet. In de competitie won het twee keer overtuigend van Antwerp: 88-63 en 44-82. Sinds die laatste nederlaag, midden januari, verloor Antwerp in België wel geen wedstrijd meer (zes zeges in de competitie, twee in de beker). Ook in Europa doen de Giants het goed. Afgelopen woensdag versloegen ze het Spaanse Murcia met 75-67 in de heenwedstrijd van hun achtste finale in de Champions League. Oostende slaagde er net niet in om zich voor die achtste finales te plaatsen en liet recent ook in de eigen competitie wat van zijn pluimen. Na nederlagen tegen Mechelen en Aalstar moest het de leidersplaats afstaan aan Brussels, dat wel al een wedstrijd meer speelde, en zag het Antwerp bovendien langszij komen.

Antwerp kan op volle sterkte naar Vorst afzakken, bij Oostende is de Kroatische center Marin Maric er door een elleboogblessure niet bij.

.

Bron: Belga