Bayern München rondt komst Sandro Wagner af

Bayern München rondt komst Sandro Wagner af

Bayern München heeft vandaag de komst van zijn beoogde stand-in voor spits Robert Lewandowski bevestigd. Sandro Wagner, een 30-jarige Duitse spits, komt vanaf 1 januari over van Hoffenheim en tekende in de Allianz Arena een contract tot juni 2020. Zijn transfersom zou volgens diverse Duitse media tussen de 12 en 15 miljoen euro liggen. Voor Wagner is het - na veel omzwervingen - een terugkeer naar het oude nest. De jeugdspeler van Bayern kon tien seizoenen geleden niet doorbreken in het eerste elftal van de Rekordmeister en verdween na acht officiële optredens (en één goaltje) door een achterdeur naar tweedeklasser Duisburg. Hierna volgden passages bij Werder Bremen, FC Kaiserslautern, Hertha Berlijn en Darmstadt, alvorens vorig seizoen definitief aan de top door te breken bij revelatie Hoffenheim.

Onder de piepjonge coach Julian Nagelsmann was targetspits Wagner het voorbije anderhalf seizoen goed voor 18 goals in 50 wedstrijden. Hoffenheim eindigde knap als vierde en plaatste zich voor het eerst voor Europees voetbal. Wagner zelf werd voor het eerst opgeroepen voor de Mannschaft en zit intussen aan vijf treffers in zeven interlands.

Bij Bayern moet Wagner ervoor zorgen dat topspits Robert Lewandowski zo nu en dan even rust kan nemen. Dat lukte de voorbije maanden nauwelijks, omdat er geen stand-in voor hem was.

Bron: Belga