Bart Swings wint marathon van Rennes vijfde keer

Bart Swings wint marathon van Rennes vijfde keer

Bart Swings heeft zondag voor de vijfde keer de skeelermarathon in het Franse Rennes gewonnen. De 27-jarige Vlaams-Brabander won de wedstrijd ook al in 2011, 2014, 2015 en 2016. Vorig jaar liet hij verstek gaan wegens een olympisch trainingskamp. Winnaar was toen de Duitser Felix Rijhnen, een ploeggenoot van Swings bij Powerslide. Zondag was Swings helemaal terug in Bretagne. Na ruim 42 kilometer arriveerde hij alleen aan de eindstreep. Voor aanvang van de race ging Swings al op de foto met twee Fransen, die de klassieker vier keer op hun naam schreven: Pascal Briand en Arnaud Giquel. Swings is dus nu de absolute topper met vijf triomfen. Bij de vrouwen zegevierde de Française Maelann le Roux.

Swings kent het (overigens dit jaar licht gewijzigde) 2,7 kilometer lange geheel geasfalteerde parkoers van Rennes sur Roulettes met de start en finish op de Esplanade Charles de Gaulle als weinig anderen. Het resultaat van de wedstrijd telt voor de World Inline Cup, waarin Swings dit seizoen nog niet was uitgekomen. Over twee weken is Swings present bij een soortgelijke koers in Dijon. Het moet de laatste voorbereiding zijn op de wereldkampioenschappen, die begin juli in Nederland (Heerde en Arnhem) worden gehouden.

Het was de 36e editie van Rennes Sur Roullettes, het oudste inline-festival in Europa, Al sinds 1982 staat de Bretoense hoofdstad eind mei in het teken van het skeeleren. Traditiegetrouw staan er tienduizenden toeschouwers langs het parkoers.

.

Bron: Belga