Barcelona bevestigt verhuur Coutinho, Bayern kan Braziliaan kopen voor 120 miljoen euro

Barcelona bevestigt verhuur Coutinho, Bayern kan Braziliaan kopen voor 120 miljoen euro

FC Barcelona heeft vandaag op haar website de transfer van Philippe Coutinho van FC Barcelona naar Bayern München bevestigd. De Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd door de Beierse club, voor een bedrag van 8,5 miljoen euro. Bayern bezit de optie om Coutinho na het seizoen definitief over te nemen voor een som van 120 miljoen euro. Dat bedrag betaalde Barcelona anderhalf jaar geleden ook aan Liverpool om Coutinho over te nemen. Die transfersom kon via bonussen nog met veertig miljoen euro extra oplopen.

Voor de 27-jarige Coutinho komt er zo een (voorlopig) einde aan een eerder tegenvallend avontuur in Catalonië. De Braziliaan werd in januari 2018 met hoge verwachtingen binnengehaald en kwam sindsdien tot 75 officiële duels voor de Blaugrana, waarin hij 21 keer scoorde en elf assists gaf. Toch kon hij zich nooit opwerpen tot onbetwist titularis. Coutinho pakte met Barcelona twee Spaanse titels, één Copa del Rey en één Spaanse Supercup.

Voor Bayern is Coutinho de zesde nieuwkomer deze zomer. De Duitse kampioen versterkte zich eerder ook al met verdedigers Lucas Hernández en Benjamin Pavard, middenvelder Michaël Cuisance en aanvallers Ivan Perisic en Jann-Fiete Arp.

De Rekordmeister opende het nieuwe Bundesliga-seizoen vrijdag met een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen Hertha Berlijn.

Bron: Belga